DNO zet zich in om kennis op het gebied van voeding bij diabetes uit te dragen naar alle hulpverleners in het diabetes werkveld. Scholingen waar DNO in participeert:

 

  • Post HBO basis- en vervolgcursussen Voeding bij diabetes van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen 
  • Post HBO opleiding Diabetesverpleegkundige
  • DESG scholing voor internisten en kinderartsen in opleiding

 

Migranten

 

DNO Diabetesdiëtist participeert in de leergang Cliënten met een migratieachtergrond. Sanaa Bouras-El Mallali, lid van DNO Diabetesdiëtist, zit in de programmacommissie en is een van de docenten. De leergang is een initiatief van PIT Actief.

 

De leergang (44 accreditatiepunten) bestaat uit zelfstudie en intercollegiaal overleg. De zelfstudie (geheel in het Nederlands) geeft onder andere informatie over rituelen en gewoonten rondom geboorte, ziekte en dood binnen verschillende religies en bevolkingsgroepen en over gezondheid(sbeleving) binnen andere culturen. Gevolgd door inzicht in de voedingsgewoonten en voedingskundige aandachtspunten. Ook de communicatie tijdens het consult krijgt aandacht. Mensen met een Marokkaanse, Surinaamse en Turkse achtergrond vormen de kern van de leergang, maar het biedt ook inzicht in rituelen en gewoonten van bijvoorbeeld Eritreeërs, Ghanezen en Somaliërs. Je kan kiezen welke groep(en) je wil bestuderen naast de genoemde mensen die de kern van de leergang vormen.

Het intercollegiale overleg bestaat uit een overleg met een medestudent en een online consultatie (26 maart 2021) met de docenten en medestudenten. Hierin bespreek je hoe je (met de informatie uit de leergang) mensen met een migratieachtergrond nog beter kunt begeleiden.

 

Na inschrijving heb je gelijk toegang tot de studiematerialen in je studieomgeving. Je kunt dus meteen starten.