Tijdens het DNO jubileumsymposium in november 2017 won Corien Maljaars met de videoserie Zwangerschapsdiabetes & dagelijkse kost de DNO Award en bijbehorende geldprijs voor ‘het beste idee ter verbetering van de voedingszorg voor mensen met (een hoog risico op) diabetes'.  Hierdoor werd het mogelijk de video’s verder te professionaliseren en te laten toetsen door collega’s die veel ervaring hebben met de begeleiding van dames met zwangerschapsdiabetes. Op 19 september, de dag van de diëtist, is de website dieetvideo.nl online gegaan! 

 

Iedereen kan de video’s bekijken, zowel in het Nederlands als met een Turkse of Marokkaans Arabische voice-over (vrouwen van Turkse en Marokkaanse afkomst hebben een verhoogd risico op zwangerschapsdiabetes).

Dankzij de DNO-prijs zijn de eerste 3 video’s voor iedereen gratis te zien!

 

Binnenkort verschijnt ook een geaccrediteerde e-learningmodule voor professionals (diëtisten, maar ook diabetesverpleegkundigen en verloskundigen) met verdiepingsinformatie over zwangerschapsdiabetes.

 

De onderstaande banner is op dieetvideo.nl te downloaden. Als je de link naar www.dieetvideo.nl insluit, komt iedereen die op het plaatje klikt bij de video’s terecht. Ook een poster en flyer kun je hier downloaden en zelf printen. Rechtsonder kun je de informatie van jouw praktijk printen, stempelen, plakken of schrijven. De poster met jouw praktijkgegevens kun je bijvoorbeeld aanbieden aan verloskundigen, zodat ze deze in de wachtruimte kunnen ophangen.

 

 

CM Dieetvideo.nl Banner